Zoek een land, plaats, accommodatie of activiteit

Zoek

 

 

Reizen met enkel handbagage

Bij reizen met het vliegtuig blijft de afhandeling van de bagage, zowel bij inchecken als bij aankomst, een van de meest genoemde irritaties. Natuurlijk is hier aan te ontkomen als je alleen handbagage bij je hebt. Slim en economisch inpakken is dan wel een vereiste, hier alvast een paar tips.

Denk aan de verpakking
Bij onze bagage denken we snel aan wat we meenemen maar besteed ook aandacht aan waar je alles in stopt. Veel maatschappijen stellen eisen qua afmetingen van handbagage en hier moet je aan voldoen. Een koffertje met standaard afmetingen lijkt dan ook handig, maar deze vormt niet handig mee met je bagage en dus kan een rugzak een betere oplossing zijn om ruimte maximaal te benutten. Denk er ook aan dat er een maximum gewicht is en dat ook de tas zelf gewicht heeft. Een lichtere tas zorgt dat je meer mee kan nemen.

Denk aan je rug
Als alles in je handbagage zit til toch een hoop dingen mee en op den duur ga je dat merken. Een goede rugzak met de juiste ondersteuning voor je rug is dus een goede investering. Denk ook bij het inpakken aan een juiste verdeling, zwaardere dingen onderin tegen de rug aan zodat je schouders niet het merendeel van het gewicht dragen.

Bezint eer ge begint
Je leest deze lijst al, dus je bent al goed met voorbereiding bezig. Maar denk ook over andere dingen goed na, want beperkte ruimte betekent dat je keuzes moet maken. Stel vooraf een lijst op zodat je niet tijdens inpakken moet nadenken over wat wel en niet gaat passen. Denk ook na over multifunctionele producten, bijvoorbeeld shampoo en conditioner in één. Denk ook na over welke kleding het makkelijkst mee gaat, een linnen broek neemt minder ruimte in dan een spijkerbroek bijvoorbeeld. Ook neemt opgerolde kleding minder ruimte in dan opgevouwen kleding.

Organiseer je rugzak verder
Je rugzak gaat waarschijnlijk niet genoeg vakken bevatten om alles handig te organiseren, want verdeling in subgroepen helpt je rugzak overzichtelijk en georganiseerd te houden. Verdeel groepen in aparte tasjes en doe ze in een slimme volgorde in je rugzak. Dingen die je onderweg nodig hebt bovenin en dingen die je pas op je eindbestemming nodig hebt onderin.

Vloeibaar gevaar
Er zijn verscherpte veiligheidsregels voor vloeibare stoffen. Ze mogen individueel maximaal 100 milliliter en bij elkaar genomen maximaal een liter zijn, ook moeten ze samen in een doorzichtige plastic tas zitten. Dit zal vooral invloed hebben op de verzorgingsproducten die je mee kunt nemen, gelukkig kun je veel van deze producten in vaste vorm kopen. Behalve het voor de hand liggende zeep, zijn ook producten als parfum, shampoo en gezichtsreiniger in vaste vorm te krijgen. Doordat het geen vloeistoffen zijn gaan ze langer mee en wegen ze ook nog minder.

Echt goedkope tickets
Uiteindelijk zit het vervoer van je bagage natuurlijk ook in de prijs van je ticket, maar je kan ook tickets kopen met alleen handbagage en daardoor flink besparen. Door goed te zoeken vind je dan de echt goedkope tickets, waarmee je al voor een paar euro een enkeltje naar populaire Europese steden hebt.

Bron: Dakine rugzak .nl

Laatst gewijzigd op: 25-05-2016


 

Vakantienieuws | Vakantie links Naar boven | Home

 

 

Onafhankelijkheid

VakantieReisWijzer is volledig onafhankelijk. Sommige touroperators sponsoren onze site maar hebben geen invloed op uw reacties.Disclaimer

Redactie

Ontbrekende accommodaties
Bent u op vakantie geweest en wilt u uw reactie geven, maar staat uw accommodatie niet op VakantieReisWijzer?Meld ontbrekende accommodaties


Ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid
Ontbreekt er een activiteit of bezienswaardigheid op VakantieReisWijzer? U kunt deze hier toevoegen.Meld ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid


Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over VakantieReisWijzer?Neem dan hier contact op

0.016 sec

*